Societat 03/11/2011

8 dies atrapada a l'aeroport per no portar prou diners per facturar totes les maletes

Teri Weissinger es va passar una setmana a l'aeroport de San Francisco fins que uns feligresos li van pagar un vol i la facturació de l'equipatge

Ara
2 min
La viatgera atrapada a l'aeroport de San Francisco / ABC News

BarcelonaTeri Weissinger es va presentar a l'aeroport de San Francisco amb res més que el seu equipatge, el bitllet d'avió a Idaho, i 30 dòlars. No tenia ni idea que s'acabaria quedant allí més d'una setmana. Segons la cadena nord-americana de televisió ABC, Weissinger, va facturar una maleta de més i, per tant, va gastar 60 dòlars de més, que no podia pagar allí mateix perquè no els portava.

Ella no esperava tenir aquesta despesa perquè la companyia no l'havia avisat que li podia passar això. Davant aquesta situació, va decidir deixar-ne una maleta a l'aeroport fins a la tornada. Per raons de seguretat, relacionades amb el terrorisme, U.S. Airways no li permetia tampoc deixar les maletes allí i viatjar sense elles, que és el que ella volia fer per estalviar-se els diners que no tenia. A més, tampoc li deixaven endur-se-les i pagar en arribar a Idaho, una opció que la viatgera també va plantejar-se. Amb totes aquestes traves, va perdre el seu avió. Llavors, U.S. Airways li va dir que s'hauria de comprar un altre bitllet valorat en 1.000 dòlars si volia marxar llavors mateix. Així és com es va quedar atrapada a l'aeroport. Cada opció que podia prendre li generava més despeses.

Durant 8 dies, Weissinger va rondar pels passadissos, va dormir sobre la moqueta i, segurament, es va sentir com la protagonista del film The Terminal. Fins i tot, va haver de ser atesa per ansietat. Si no arriba a ser pels feligresos de l'Església de Crist que el vuitè dia van arribar a l'aeroport, Weissinger potser encara seria allí, menjant el menjar caducat de les deixalles dels restaurants i prenen begudes de les màquines expenedores.

Els religiosos van fer un pot de 210 dòlars perquè la dona pogués pagar la suma de l'equipatge i després pogués agafar, per fi, un avió cap a Idaho.

Canvi de normes

Com sempre que passa alguna cosa així, després surt un polític i diu que "no podem consentir que torni a passar". Aquest és el cas de Weissinger. Algunes normes han canviat i, ara, es requereix que les aerolínies descriguin en els seus llocs web els cobraments amagats en cas de qualsevol canvi.

stats