Societat 16/12/2011

Un autobús recorrerà el país per ensenyar a menjar més sa i millor

El projecte és fruit de la col·laboració de l'Obra Social de CatalunyaCaixa i de la Fundació Alicia, dedicada a la recerca en temes alimentaris

Thaïs Gutiérrez
2 min
L'autobús de la Fundació Alicia comença avui el seu recorregut. T.G.

BarcelonaLa Fundació Ailícia -un centre de recerca que es dedica a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni gastronòmic- i l'Obra Social de Caixa Catalunya han presentat aquest divendres l'Autobús Alícia. Es tracta d'un vehicle de 14 metres de llarg i 60 m2 a l'interior on s'hi concentra tot el saber i coneixement d'aquesta fundació i que comença avui un recorregut que el portarà per tot Catalunya, començant per Barcelona i la seva àrea metropolitana i seguint per la resta del territori.

El bus vol promoure els hàbits alimentaris i els principis saludables i vol difondre la idea que tothom pot gaudir de bona salut si du a terme una dieta sana i equilibrada. "El nostre objectiu és promoure que la gent mengi millor" ha dit aquest divendres Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, durant la presentació del projecte, que ha dit que portar l'autobús per tot el territori permet "estendre els nostres coneixements sobre aliments i cuina arreu però també aprendre molt de la gent i dels seus hàbits". Massanés ha explicat que a l'autobús s'hi faran tallers, visites per a escoles, famílies i tallers específics per col·lectius amb necessitats especials com els diabètics o els celíacs.

Manel Rosell, president de CatalunyaCaixa Obra Social, ha destacat que "volem transmetre el coneixement alimentari i es bo que ens moguem perquè així fent que aquest coneixement sigui itinerant" i ha subratllat que tenen especial interès en arribar als nens i les nenes "perquè són els que han d'aprendre la importància de menjar bé, per fer-ho en un futur i transmetre-ho".

El consell d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha estat present a l'acte per donar suport a aquest projecte i ha dit que la Fundació Alícia fa una tasca "molt important" ja que "ensenya bons hàbits d'alimentació i consum i ens permet gaudir dels aliments de forma saludable".

stats