Infraestructures
Societat 21/12/2010

Els trens de mercaderies també estrenen el túnel del Pertús

Dos dies després de la connexió d'alta velocitat, el tercer carril permet unir el port de Barcelona amb el continent europeu

Albert Castellví
1 min

BarcelonaUn tren de mercaderies creuarà avui el túnel del Pertús procedent del port de Barcelona i amb destinació a Lió. Serà la primera vegada que Catalunya i França quedin unides per un ferrocarril d'amplada internacional, que permetrà transportar mercaderies d'una forma molt més còmoda i ràpida des de Barcelona fins a diversos països europeus, principalment França i Itàlia.

La connexió és possible gràcies al tercer carril que s'ha construït en paral·lel a la línia de l'AVE i pel qual, des d'avui, passaran quatre trens per setmana. Uns trens que, a més, podran ser més llargs, de fins a 750 metres –fins ara només podien arribar als 450–, de manera que ampliaran la seva capacitat de càrrega.

La inauguració d'aquesta línia de mercaderies arriba dos dies després de l'entrada en funcionament del túnel del Pertús, per on circulen els primers trens d'alta velocitat entre Catalunya i França des de diumenge.

stats