Societat 11/06/2012

L'Audiència Nacional es fa càrrec de la investigació sobre Bankia després que un jutjat de Madrid s'hagi inhibit

El motiu és la "transcendència dels fets" i que hi ha denúncies repartides arreu del territori espanyol

Acn
1 min

MadridL'Audiència Nacional es farà càrrec de la investigació sobre la gestió de Bankia després que el jutjat d'instrucció número 21 de Madrid s'hagi inhibit. En una interlocutòria, el jutjat argumenta aquesta decisió per "la transcendència dels fets per al sistema financer espanyol i per a l'economia nacional", i perquè hi ha denúncies repartides arreu del territori espanyol.

La primera denúncia va ser formulada pel sindicat Manos Limpias contra l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez per un suposat delicte d'imprudència greu "en el control de supervisió d'entitats financeres amb greus danys i perjudicis a tercers i a l'erari públic".

La denúncia del sindicat també va dirigida als màxims responsables de les entitats financeres intervingudes per un delicte d'imprudència greu i presumptes delictes de falsedat documental de balanços i documents mercantils. En el cas de Bankia, la denúncia es va ampliar contra els expresidents de Caja Madrid, Miguel Blesa, i de Bankia, Rodrigo Rato.

En la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 21 de Madrid es fa constar que l'Audiència Nacional també s'ha fet càrrec dels procediments contra els màxims responsables de la Caixa d'Estalvis de Castella-la Manxa i de la CAM.

D'altra banda, el passat 6 de juny es va fer públic que la Fiscalia Anticorrupció havia obert una investigació sobre el procés de constitució de BFA-Bankia.

Bankia va constituir-se el 2011 fruit de la fusió de Caja Madrid, Bancaixa i altres cinc caixes d'estalvis, i ha acabat demanant ajuda al govern espanyol amb una injecció de fons per un import de 23.500 milions d'euros.

stats