Societat 24/05/2012

El jutge manté la imputació de dos alts càrrecs de l'estació d'esquí de Baqueira per la mort d'un menor

Els fets van passar el març del 2011, quan un nen britànic va morir després de quedar sepultat per una màquina llevaneu

Agències
2 min

BarcelonaEl jutge del jutjat de primera instància i instrucció de Vielha e Mijaran manté les dues imputacions per homicidi imprudent a un directiu i el conductor de la màquina llevaneus que va sepultar a l'estació de Baqueira Beret un nen de nacionalitat britànica el 2011. El nen va morir uns dies després a l'hospital.

En l'auto on es dóna per finalitzada la instrucció de causa, el jutge també arxiva provisionalment la imputació d'un altre directiu de l'estació aranesa, en entendre que les investigacions no aporten motius suficients per atribuir-li cap delicte. A partir d'ara, totes les parts disposen de deu dies per demanar l'obertura del judici oral.

El jutge, en la seva resolució, acorda seguir el procediment abreujat contra els imputats Jordi M., conductor de la màquina llevaneus, i Jordi C., directiu de l'estació, com a possibles autors d'un delicte d'homicidi per imprudència greu i també contra la Societat d'Assegurances Catalana Occidente com a possible responsable civil directa.

Segons l'auto, la persona que portava la màquina llevaneus, que també era responsable de les pistes de la zona de Baqueira, no tenia la titulació adequada ni havia fet cap curs per a la conducció de màquines d'aquest tipus, que en el cas de les pistes d'esquí, es fan servir per aplanar la neu. En el moment de l'accident, estava fent tasques d'anivellament del terreny en una zona plana situada prop del remuntador del Pla de Baqueira.

Tot i que l'imputat si que va demanar a dos treballadors de l'estació que advertissin als esquiadors de la seva presència, no ho va fer pel costat on va sepultar al nen. Els fets van tenir lloc quan, fent marxa enrere, va tombar una muntanya de neu que havia format amb la mateixa màquina. La neu va caure al damunt del nen, de cinc anys d'edat, ferint-lo greument.

En un primer moment, el menor va ser traslladat a l'Hospital de Vielha. Degut a la gravetat de les ferides, el nen va ser traslladat a un Hospital de Tolosa de Llenguadoc, on va morir el 9 de març de 2011 a causa del ''síndrome d'asfíxia''.

L'altre imputat, Jordi C., era el responsable d'explotació de l'estació d'esquí. El jutge considera que aquest va permetre ''conscientment'' que les màquines d'acondicionament de les pistes fessin els treballs a les zones d'accés als remuntadors i, concretament, a la zona on van tenir lloc els fets.

D'altra banda, el magistrat ha acordat arxivar, provisionalment, la causa contra el tercer imputat, Francisco R., també directiu de l'estació aranesa, al entendre que, de les investigacions fetes durant la instrucció, no es desprenen motius suficients per atribuir-li la comissió de cap delicte.

stats