SUCCESSOS
Societat 28/01/2011

Detingut a Barcelona un home acusat de facilitar documentació a una cèl·lula d'Al-Qaida

El detingut, d'origen pakistanès, està presumptament relacionat amb la cèl·lula desmantellada al desembre en el marc de l'operació Kampai

Acn
1 min

BarcelonaLa policia espanyola ha detingut a Barcelona un veí de la ciutat d'origen pakistanès presumptament relacionat amb la cèl·lula d'Al-Qaida desmantellada el desembre passat en el marc de l'operació Kampai. Se l'acusa de facilitar documentació a organitzacions com ara Lashkar-e-Taiba o els Tigres per a l'Alliberament de l'Eelam Tàmil. L'operació s'ha produït aquest dijous i el detingut és Malik I. S., nascut el 1981 a Sialkot, al Pakistan.

Des del desembre passat hi havia una ordre de crida i cerca del jutjat d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional espanyola contra el detingut per un delicte de terrorisme. Un cop se'l va localitzar a Barcelona va ser detingut, concretament al carrer Ample, al barri Gòtic.

D'acord amb les investigacions policials, el detingut participava amb els detinguts el desembre passat en activitats d'enviament a Tailàndia de passaports robats i de rebuda de diners per a activitats delictives.

En el marc de l'operació Kampai es van detenir set persones a Barcelona i tres més a Tailàndia, implicades en la falsificació de documents per a organitzacions terroristes i criminals.

El modus operandi de l'organització es fonamentava en el robatori de documents de viatge, principalment passaports, que després s'enviaven a Tailàndia, on es falsificaven i s'entregaven posteriorment a grups terroristes i de delinqüència organitzada.

Tota l'estructura internacional estava liderada per un ciutadà de nacionalitat pakistanesa que vivia a Tailàndia, també detingut al desembre. Segons la policia, aquesta persona dirigia les cèl·lules escampades per Europa, marcava les característiques dels passaports que calia robar i els passava als diferents grups.

stats