SUCCESSOS
Societat 07/12/2010

La policia desmantella a Barcelona una xarxa que cobrava fins a 3.000 euros per falsificar documents

S'han detingut set persones acusades també d'associació il·lícita i de delictes contra els drets dels ciutadans estrangers

Acn
2 min
Un agent mostra part del material intervingut a la banda

BarcelonaLa Policia espanyola ha detingut set persones a Barcelona que integraven un grup que falsificava tot tipus de documents. Els detinguts contactaven amb persones habitualment originàries d'Amèrica del Sud i sempre en situació irregular, i als quals oferien la possibilitat d'obtenir una targeta de residència o de treball, un permís de conduir o fins i tot un DNI de forma irregular. El grup cobrava entre 500 i 3.000 euros per cada treball. S'han intervingut material informàtic, impressores làser, plastificadores, paper especial per impressions d'alta qualitat, a més de diferents documents falsos i diverses nòmines. Els detinguts estan acusats de presumptes delictes de falsificació de documents, associació il·lícita i delictes contra els drets dels ciutadans estrangers.

La investigació s'hauria iniciat a finals del desembre de 2009, al detectar un ciutadà d'origen bolivià amb una targeta de residència i de treball falsificada que la Policia Nacional ha reconegut que eren d''una gran qualitat'.

La investigació del cos policial ha permès saber que l'organització contactava a través d'intermediaris amb ciutadans habitualment sud-americans i en situació irregular, a qui s'oferia la possibilitat d'obtenir un document a la carta per entre 500 i 3.000 euros.

Els interessats podien obtenir gairebé tot tipus de documents: targetes de residència o treball, permís de conduir, nòmines i fins i tot DNI.

Com a intermediaris, el grup comptava amb tres persones d'origen dominicà amb un permís de residència de llarga duració en vigor i que, segons la Policia espanyola, haurien teixit al seu voltant 'els contactes necessaris perquè altres immigrants els anessin a buscar per sol·licitar el document que necessitaven'. També s'hauria identificat però encara no detingut un ciutadà pakistanès que facilitava als intermediaris certs documents.

Finalment, el passat 29 de novembre es van fer dues entrades i registres simultanis a dos domicilis de Barcelona, a través dels quals es van detenir tres persones i va interceptar material informàtic, impressores làser, plastificadores, fulls especials per impressions d'alta qualitat, a més de diferents documents falsos, diverses nòmines i telèfons mòbils.

Tot seguit es van detenir tres persones més, les dues primeres nacionalitzades espanyoles, que captaven els possibles clients, i una setena persona que, en el moment del registre, es dirigia a un dels domicilis per encarregar la falsificació d'un permís de conduir pel qual estava a punt d'abonar 600 euros.

Els investigadors han assegurat que el grup era una xarxa criminal organitzada 'amb una clara delimitació de les seves funcions'.

stats