SOCIETAT
Societat 13/06/2011

Un barracó d'informació i una carpa amb resistents, les restes de l'acampada de Sol

Els operaris de la neteja estan rentant des de primera hora del matí la cara de la plaça, que ha estat ocupada pels 'indignats' durant gairebé un mes

Agències
1 min
Els treballadors de la neteja s'ocupen de rentar la cara de la Puerta del Sol / EFE

MadridUn barracó d'uns 100 metres quadrats construït amb palets i taulons que servirà de punt d'informació del moviment 15-M i una carpa de lones amb mig centenar de persones que es resisteixen a deixar l'acampada són les últimes restes que queden aquest matí de l'acampada que durant gairebé un mes ha ocupat la madrilenya Puerta del Sol.

La plaça està discretament vigilada per la policia. Mentrestant, desenes d'empleats de neteja, de manteniment de fonts i monuments i de jardins de l'Ajuntament de Madrid s'afanyen a netejar des de primera hora del matí la plaça. Per la seva banda, els comerciants de la zona veuen amb esperança l'aixecament, encara parcial, de l'acampada i esperen el retorn de la meitat dels seus clients, que han deixat de comprar durant aquestes quatre setmanes. 



En el lloc d'informació, al centre de la plaça, s'ha disposat una caixa en què es recullen opinions i propostes. A pocs metres, queda en peu una carpa de lones, coberta amb pancartes on es poden llegir frases com "la veu del poble mai serà il·legal", en la qual es resisteixen a marxar mig centenar de joves, segons les seves pròpies xifres. 

Amb ajuda d'una dotzena de vehicles, empleats municipals netegen la plaça al voltant de les tendes de campanya i dels que dormen a terra, esborren pintades i retiren cartells. Al vidre de la boca d'entrada al metro, fins ahir coberta de proclames, només queda un cartell que diu "Ens veiem als barris".

stats