Societat 09/03/2012

La beguda dels bàrbars se sofistica

Proliferen els productors de cerveses artesanes i amb ells, la consideració d'aquest producte

Andrés Aznar Siguán
1 min
CURS DE TAST DE CERVESA Homo Sibaris és un celler i un espai de tast cerveser al barri de Sants, a Barcelona. Pertany a Guillem Laporta, un sommelier que fa quinze anys va començar a fabricar cervesa. Assegura que s'ha recuperat el gust per una elaboració "més artesana" en resposta a la massificació industrial.

BarcelonaDe cervesa a Catalunya n'hi ha des de l'edat de Bronze, però la introducció de la vinya per part de grecs i la seva producció massiva per part dels romans van convertir aquesta en una terra de vi.

En els darrers anys a Catalunya es viu un fenomen que té en la reivindicació de la cervesa la seva raó de ser. Des de que el cerveser de Liverpool, Steve Huxley, obrís el primer 'brew pub' al barri de Gràcia de Barcelona, l'interès per l'elaboració de la cervesa i les seves possibilitats no ha parat d'augmentar fins al punt de donar peu a una incipient indústria artesana.

Podeu llegir tot l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats