RELIGIÓ
Societat 27/06/2011

Els bisbes espanyols creuen que la llei de mort digna obre la porta a l'eutanàsia

La Conferència Episcopal Espanyola entén que la legalització "expressa o encoberta" és inacceptable. Mostren la seva oposició al projecte de llei impulsat pel govern de Rodríguez Zapatero

Efe
1 min

MadridLa Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha assegurat avui que el projecte de llei de mort digna podria suposar "una legalització encoberta de pràctiques eutanàsiques" i que, a més a més, "no tutela bé el dret constitucional de llibertat religiosa".

La reunió de la Comissió Permanent de la CEE ha emès una declaració sobre el projecte de llei reguladora dels drets de la persona davant del procés final de la vida, en el qual adverteix que la legalització "expressa o encoberta" és inacceptable i crearia una "intolerable pressió social" sobre ancians, discapacitats o incapacitats i conduirà "a veritables homicides".

En el document, els bisbes adverteixen que "les lleis que toleren i, fins i tot, regulen les violacions del dret a la vida són greument injustes i no han de ser obeïdes", ja que posen en qüestió la legitimitat dels poders públics que les elaboren i aproven.

stats