Societat 24/07/2011

"Pots veure una senyora vestida de 'Catwoman' a la cua del cafè"

Mestre És un autor a l'altura de Carlos Giménez i Francisco Ibáñez. Va 'afillar' Doña Urraca i és pare de Clara de Noche. Amb 'Torpedo ' ha assolit la primera divisió mundial

P. Puentes / I. Punzano
2 min
Jordi Bernet signant llibres de Torpedo a la Comic-Con.

Jordi Bernet (Barcelona, 1944) és fill d'un dels dibuixants mítics de Bruguera, Miguel Bernet, creador de Doña Urraca a la revista Pulgarcito , que ell va heretar. Bernet va crear amb el guionista Carlos Trillo la Clara de Noche de la revista El Jueves . Però la seva obra mestra és Torpedo , gràcies a la qual ha tingut una gran projecció internacional.

És el primer cop que ve a San Diego. Què li sembla?

Això és un embolic de cal Déu. És una bogeria. El que em fa gràcia és el nivell de friquisme que hi ha i com de seriosament s'ho prenen. Veus una senyora gran vestida de Catwoman seriosa a la cua del cafè. Està molt ben muntat. Te n'adones que es parla de la crisi del còmic, però aquí això és una tonteria perquè ja veus els estands de DC, de Marvel...

A Catalunya, però, tenim el Saló del Còmic.

És com comparar un elefant i un hàmster. Precisament el director del Saló de Barcelona [Carles Santamaria] ha vingut per parlar amb els de Marvel i DC per veure si l'any que ve es fa una celebració grossa.

Què no es vol perdre?

He vingut amb plans entre de friqui i turista. He d'estar firmant a l'editorial DC i a IDW, que ha publicat Torpedo . I m'he assabentat que estic nomenat als premis Harvey a la millor edició de còmic estranger!

Què li sembla la tendència d'adaptar còmics al cinema i la televisió?

És molt difícil passar d'un mitjà a un altre. Jo per a DC faig un personatge que es diu Jona Hex i ara n'han fet una pel·lícula. S'han gastat la pasta perquè la fa John Malkovich, Josh Brolin i Megan Fox, i la pel·lícula ha sortit raríssima perquè l'han feta sense preguntar res ni als que la dibuixen ni als que l'escriuen.

stats