Salut
Societat 02/03/2011

Boi Ruiz: "Ningú no haurà de patir per ser atès, però segurament ho serà amb una mica més de demora"

El conseller de Salut avança que "el que pugui esperar" haurà d'estar més temps en llista d'espera

Redacció
1 min
Boi Ruiz, entrevistat a 'Els matins' de TV3

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat a Els matins de TV3 les línies mestres de les retallades de la sanitat que es presentaran aquest matí. Ruiz ha deixat molt clar que "ningú haurà de patir per ser atès", i que la qualitat del servei "no es posarà en el mínim risc". Tot i així, ha advertit que "es racionalitzaran i augmentaran les llistes d'espera", i que totes aquelles intervencions que "puguin esperar" s'endarreriran "una mica".

El conseller ha defensat aquestes mesures perquè "al dèficit crònic de la sanitat s'hi ha afegit la crisi econòmica", i per tant "cal tocar de peus a terra i tenir sentit comú". En la seva opinió, "un una situació com la que estem vivint sense precedents, fan falta una sèrie de mesures que fins ara no s'han pres".

En qualsevol cas, Ruiz ha assegurat que el que avui anunciarà són "mesures de xoc" que es mantindran durant el 2011 i 2012 com a mínim, però que tindran "data de caducitat" quan la situació econòmica ho permeti. A més, ha remarcat que la retallada del 10% prevista en el sector sanitari no afectarà només l'atenció mèdica, sinó que es distribuirà en molts altres camps del sistema, com "l'aprimament de l'estructura sanitària, el sistema farmacèutic o les indústries auxiliars".

Finalment, el responsable de Salut del Govern ha deixat clar que "el més important és reformar el sistema en el futur", i que "el metge és l'actor en el qual es recolzaran aquests canvis".

stats