Societat 14/01/2011

La boira sorprèn llocs poc habituals i causa problemes als aeroports

Obliga a cancel·lar diversos vols a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. També ha causat retards aquest matí a l'aeroport de Palma

M.bernis / T. Gutiérrez
2 min
Eivissa aquest matí. Foto: @PedroPPorto

BarcelonaEls bancs de boira estan sorprenent avui en llocs de Catalunya i de les Illes Balears on no és gens habitual. Al matí s'han passejat per diferents indrets de l'arxipèlag i a partir del migdia han començat a aparèixer en alguns indrets de la costa catalana, com el Garraf on s'han vist els primers bancs aquesta tarda. Que la boira arribi a la costa és degut a l'entrada d'aire càlid tan forta que avui ha fet pujar els termòmetres fins als 20 graus en algunes comarques. L'aire càlid xoca amb el mar fred i genera aquesta boira que no acostuma a passar de la línia de costa.

Cancel·lacions a Alguaire

L'espessa boira que hi ha a les comarques de Lleida, que en aquesta zona sí que és normal, ha obligat a cancel·lar els vols Lleida-Palma, Palma-Lleida i Lleida-Barcelona que havien d'aterrar i sortir aquest divendres al matí de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Segons han confirmat fonts de la Generalitat, l'avió que fa els tres trajectes no ha arribat ni a sortir de Barcelona per dirigir-se a la plataforma lleidatana per fer les operacions que tenia programades. És la segona vegada en un mes que la boira provoca problemes a la infraestructura que es va inaugurar ara fa un any. Tot i així, els responsables de l'aeroport asseguren que el contratemps d'aquest divendres és un fet aïllat.

Els passatgers que havien comprat el bitllet han hagut de viatjar a la capital catalana amb autobús per tal d'agafar un avió al Prat que els ha portat fins al seu destí final. En canvi, els vols que la companyia Ryanair tenia programats des d'Alguaire a Milà i Frankfurt si que han operat.

Aquest matí, la boira també ha fet acte de presència a les Illes on ha causat alguns retards i dificultats en les operacions d'enlairament i aterratge a l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma de Mallorca.

stats