IMMIGRACIÓ
Societat 18/01/2011

L'alcalde de Lleida assegura que respectaran la sentència del burca, però recorda que és cautelar

Àngel Ros destaca que hi ha determinades peces de roba que "vulneren els drets fonamentals". S'espera que la sentència definitiva sobre el burca arribi en uns mesos

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit aquest matí al programa El món a RAC1 que respectarà la sentència que ahir va emetre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que suspèn cautelarment l'acord de la Paeria de prohibir el burca, el nicab i altres peces de roba que tapin la cara de forma integral als edificis municipals de la ciutat. L'alcalde ha destacat que "com tota sentència judicial l'hem de respectar" però ha recordat que es tracta d'una mesura cautelar i que "d'aquí a uns mesos hi haurà una sentència definitiva".

Ros ha comentat que quan l'Ajuntament de Lleia va decidir abordar el tema del burca ho va fer "com un senyal que en els processos d'integració no tot s'hi val" i que "les aportacions culturals s'han de frenar quan vulneren alguns valors determinats. I el valor de la igualtat i la tolerància són bàsics". L'alcalde també ha afegit que "durant el temps que ha estat en vigor l'ordenança no hi ha hagut cap vulneració" i ha recordat que "el fet d'haver aprovat l'acord al ple municipal de forma majoritària ha servit per fer pedagogia". La prohibició del burca va ser aprovada per la Paeria amb els vots del PSC, CiU, i el PP el 8 d'octubre de 2010 i va entrar en vigor al desembre.

El TSJC va suspendre ahir l'acord arran del recurs que va presentar l'associació musulmana Watani. Després de ser el primer municipi de Catalunya i l'Estat que implantava aquesta prohibició, Lleida haurà d'esperar ara a aplicar-la fins que la justícia no dictamini definitivament sobre el recurs presentat.

stats