SOCIETAT
Societat 30/01/2012

Més seguretat al bosc per evitar els accidents de cacera

El Govern reforçarà la normativa i difondrà consells d'autoprotecció per evitar nous accidents mortals com el que es va produir aquest gener a la Garrotxa

Narcís Presas
1 min
UNA JORNADA DE CAÇA
 La Colla del Senglar de Cantallops mostra exemplars morts després d'una batuda al Paratge Natural de l'Albera (Alt Empordà).

BarcelonaLa Generalitat posarà ordre a la normativa per minimitzar el risc que implica la pràctica de la caça al bosc. Entre d'altres mesures, incorporarà les normes i consells bàsics de seguretat per als caçadors, que ara estan disseminats en diverses normatives, a les ordres de vedes que anualment fixen els períodes hàbils per a la pràctica de la caça i les espècies que es poden caçar. El Govern agruparà les regles vigents per recordar als caçadors el protocol que han de seguir per desenvolupar l'activitat al bosc. De forma paral·lela, també es posarà en marxa una campanya per de sensibilització dirigida a la resta d'usuaris de les zones forestals. Les mesures es prendran després que aquest gener morís un jove de 24 anys que recollia llentiscle a Maià de Montcal (la Garrotxa) pel tret d'un caçador durant una batuda de porc senglar.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats