Crisi social
Societat 15/06/2012

Els avis, el flotador econòmic de les famílies

Un estudi de la Creu Roja conclou que s'està invertint la solidaritat intergeneracional. Cada cop més persones grans han d'ajudar els seus fills amb la pensió

Auri Garcia Morera
1 min
Luis Pazo i Antonia González. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaUna de cada tres persones grans ateses per la Creu Roja han ajudat per primera vegada algun familiar en els darrers dos anys. I és que la crisi està fent que s'inverteixi la solidaritat intergeneracional. De tots els enquestats per l'entitat, un 20% han prestat ajuda econòmica als fills, un 10% els han proporcionat ajuda alimentària i un 6,5% els han acollit a casa. Aquestes són les dades més significatives del tercer estudi de l'Observatori de la Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya, dedicat a l'impacte de la crisi en les persones grans.

L'estudi conclou que s'està invertint el flux dels canals de solidaritat intergeneracional i que cada vegada hi ha més persones d'edat avançada que donen suport a les generacions més joves, quan tradicionalment sempre havia estat al revés. De totes les persones grans enquestades, un 30% asseguren que no poden anar al dentista o a l'oculista; un 25%, que no poden mantenir la llar a una temperatura adequada, i un 19%, que no poden comprar amb regularitat peix i carn.

Podeu llegir l'article complet a l'Ara Premium.

stats