Societat 08/08/2011

Les cadenes aprofiten l' agost per rodar les noves sèries

Isabel , Gran hotel i 3x2 han abandonat el paper per convertir-se en imatges. La 1, Antena 3 i Telecinco ja roden les sèries que s'han d'estrenar la temporada vinent, totes amb destacada presència catalana.

Albert Castellví Roca
2 min
Michelle Jenner es converteix en la reina catòlica a Isabel . Un altre català, Ramon Madaula, és un dels seus consellers a la sèrie de La 1.

Barcelona.L'estiu és època de vacances a les graelles dels canals de televisió, però això no vol dir que la feina s'aturi, si més no pel que fa a les produccions de ficció: moltes cadenes aprofiten aquests dies per acabar de donar forma a les sèries que han de veure la llum durant la temporada que començarà al setembre. Si TV3 ha engegat recentment el rodatge de Kubala, Moreno i Manchón -com explicava dimarts l'ARA-, diverses cadenes d'àmbit estatal -La 1, Antena 3 i Telecinco- no es queden enrere i ja graven els primers episodis dels seus principals projectes de ficció per al curs vinent: Isabel , Gran hotel i 3x2 , respectivament.

Mirant al passat

La barcelonina Michelle Jenner ja s'ha vestit d'Isabel la Catòlica per a la sèrie que Diagonal TV prepara per al primer canal de Televisió Espanyola. Al costat hi tindrà Rodolfo Sancho, que es convertirà en el rei Ferran d'Aragó. Entre el repartiment hi haurà altres actors catalans, com Ramon Madaula, Pablo Derqui, Jordi Banacolocha i Jordi Díaz.

Dirigida per Jordi Frades, Isabel s'està rodant en dos platós que sumen més de 3.000 metres quadrats, en els quals s'han reconstruït castells i palaus de l'Edat Mitjana. "No és cartró pedra, el decorat. La pedra és pedra, s'ha cimentat tot i s'han fet tots els motlles de tots els espais", explica el director, que assegura que la sèrie "respira un aire medieval", reforçat pel vestuari i la il·luminació.

També es trasllada al passat, tot i que no tant, Gran hotel , la sèrie que Antena 3 ha començat a rodar aquesta setmana i que ha de debutar en el prime time de la cadena a la tardor o a començaments del 2012. Tal com ja s'havia anunciat, Amaia Salamanca i Yon González encapçalen el repartiment d'aquesta producció de Bambú que convertirà el palau de la Magdalena de Santander en un hotel de principis del segle XX. Pep Anton Muñoz, Assumpció Balaguer, Ivan Morales i Llorenç González posaran la participació catalana en aquesta història que barreja amor i misteri.

Per acabar, Telecinco va posar en marxa dimecres les càmeres de 3x2 , amb Juanjo Puigcorbé com a principal protagonista. L'actor català serà un pare de família en aquest espai d'esquetxos sobre les difícils relacions familiars entre una parella adulta, les seves dues filles i els gendres corresponents, i que vol seguir la línia de l'exitosa sitcom nord-americana Modern family . Mariana Cordero es convertirà en la dona de Puigcorbé, mentre que Norma Ruiz i Marta Belenguer seran les seves filles. Completen el repartiment Ismael Martínez i Julio Arrojo.

stats