TERRITORI
Societat 01/12/2010

La neu caiguda en les últimes hores deixa gruixos de fins a 20 centímetres

Una pertorbació en combinació amb una massa d'aire fred que s'ha instal·lat sobre Catalunya ha deixat un mantell de neu en molts punts del Pirineu, Prepirineu i a cotes baixes de la depressió central, per damunt dels 500 metres, que en alguns punts ha arribat a gruixos de fins a vint centímetres.

Redacció
1 min
Un dels carrers de Guardiola de Berguedà.     FOTO: Escolà, Estefania .

La Pobla de LilletEls gruixos més importants s'han registrat a la Pobla de Lillet (Berguedà), 20 centímetres; Camprodon (Ripollès), 15 centímetres; Planoles (Ripollès), 13 centímetres; Bagà (Berguedà), 12 centímetres i Gombrèn (Ripollès), 12 centímetres.

Durant la tarda d'avui, la nevada s'ha restringit al Pirineu i Prepirineu, sobretot a l'occidental, on la cota de neu es manté sobre els 900 metres, mentre que en el sector oriental estarà sobre els 1.300 metres.

L'SMC manté actiu un avís de situació de risc per neu, encara que, segons les previsions, demà al matí les precipitacions aniran minvant fins a desaparèixer del tot.

La predicció indica que entre dijous i divendres es preveu una nova situació de neu en la vessant nord del Pirineu i no es descarta que també pugui caure alguna nevada dispersa en cotes baixes a comarques del nord-est.

stats