Societat 18/07/2012

El pic de calor de la setmana posa en alerta les comarques interiors

Aquest dimecres les temperatures fregaran els 40 graus a l'interior i se superaran els 35 a força indrets. El risc d'incendis és alt a moltes comarques

Miquel Bernis
2 min
Barcelona aquest matí // Ramon López

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Avui els termòmetres continuaran pujant, i tot i que la nit en general no ha estat especialment angoixant, el vent de sud-oest farà entrar més aire càlid que provocarà les temperatures més altes de la setmana. S'espera que el termòmetre superi els 35 graus a moltes comarques interiors i que a la costa es passi dels 30. Tot plegat ha fet que Meteocat hagi activat l'alerta per temperatures extremes a diverses comarques interiors i prelitorals, i que el risc d'incendi sigui alt o fins i tot molt alt. AEMET també ha activat l'alerta groga per calor a l'interior del País Valencià. Avui serà un dia sense núvols.

Demà la calor no afluixarà gaire, però gairebé enlloc se superaran les temperatures d'avui. Divendres tampoc hi haurà grans canvis, i al sud del País Valencià les temperatures encara podrien ser fins i tot una mica més altes que avui o demà. En general seran dies de sol i pràcticament sense ni un núvol. El cap de setmana hi haurà un canvi de temps, sembla força clar a hores d'ara que la calor afluixarà clarament, i que diumenge l'ambient serà molt més agradable, ben bé amb 5 graus menys dels que pugui haver-hi avui. El canvi de temperatures anirà acompanyat d'alguns ruixats, que avui els mapes del temps situen sobretot durant la nit de dissabte a diumenge. Els risc de xàfecs sobretot se centraria a la meitat nord i a l'interior. Caldrà anar acotant aquesta possibilitat de ruixats durant el cap de setmana amb les pròximes actualitzacions dels mapes del temps, que per ara pinten un cap de setmana amb més sol que núvols.

A 'www.ara.cat/meteo' hi trobareu la previsió per al vostre municipi i tota la informació referent a les platges.

stats