Societat 10/07/2012

Dimarts calorós a l'espera d'una clara refrescada

Avui les temperatures fregaran els 35 graus a l'interior i en general hi haurà un o dos graus més que ahir. Els termòmetres tornaran a baixar els pròxims dies

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Es repeteix la jugada dels dies anteriors. La jornada comença amb molta nuvolositat a les comarques de Tarragona, al nord del País Valencià i a Ponent. Com en els dies anteriors, el sol anirà sortint amb el pas del matí en aquests àmbits, i al migdia ja lluirà gairebé arreu. A la tarda, com a màxim, cauran ruixats puntuals i molt localitzats al Pirineu. Avui farà més calor que els últims dies, i les temperatures s'enfilaran fins a fregar els 35 graus a Ponent.

Les altes temperatures, però, no continuaran els pròxims dies. Demà el pas d'un front començarà a fer baixar els termòmetres i dijous l'ambient serà molt més suportable. Si bé divendres podria tornar a ser un dia molt calorós, de cara al cap de setmana s'entreveu una entrada de vent de nord clara, que podria fer baixar les temperatures fins a 5 graus. No només la calor serà molt suportable, sinó que a les nits podria caldre jersei a força comarques.

Aquest canvis faran que demà a la tarda hi hagi algunes tempestes, ja no només al Pirineu, sinó també puntualment a la Catalunya Central o en algunes comarques interiors de Girona. En general, demà el dia serà més variable que avui i el cel estarà mig ennuvolat. Dijous i divendres hi haurà menys núvols, i el cap de setmana tornaria el temps molt variable i mig ennuvolat, sobretot a la meitat nord. Ara per ara, això sí, tot fa pensar que amb poc risc de xàfecs.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats