Societat 20/08/2012

Calor de primer nivell encara fins divendres

Durant la setmana lectiva les temperatures amb prou feines baixaran un parell de graus. El cap de setmana podrien arribar tempestes i s'acabaria la calor forta

Miquel Bernis
1 min
El sol sortint a Sant Pere de Vilamajor // Jordi Rodoreda

BarcelonaLa calor no oferirà cap treva durant aquests pròxims cinc dies, i avui els termòmetres encara podrien pujar més que durant el cap de setmana. Les temperatures superaran puntualment els 40 graus a ponent, i de fet Meteocat té avui un avís vigent de risc per calor del qual només se salven algunes comarques costaneres. Aquest matí alguns intervals de núvols s'aniran passejant per l'Ebre, per Ponent i per la Costa Daurada, que aniran a menys amb el pas de les hores. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu que podrien deixar alguna tempesta puntual.

Durant els pròxims dies les temperatures variaran molt poc, demà probablement baixaran un o dos graus en general, però en canvi el vent de garbí podria fer disparar encara més el termòmetre a les comarques de Girona. Globalment cal fer-se a la idea que fins divendres la sensació de calor forta es mantindrà gairebé sense canvis. El cap de setmana podrien arribar per fi les novetats: els mapes del temps fan pensar que llavors els ruixats s'estendran i afectaran moltes comarques, sobretot del nord i de l'est, i que la tramuntana farà caure clarament les temperatures. Caldrà anar-ho confirmant.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats