Societat 29/06/2011

Menys calor i més xàfecs de tarda

Aquest migdia els termòmetres marcaran fins a 5 graus menys al nord, el canvi serà molt menys notori a l’Ebre o al Camp de Tarragona

Miquel Bernis
1 min

Cel clar a la majoria de comarques durant el matí, tot i que els núvols començaran a créixer aviat al Pirineu, de fet a primera hora fins i tot ja ha descarregat un xàfec entre el Pallars i Andorra de caràcter aïllat. Aquesta tarda els ruixats ja no només cauran en indrets de muntanya, sinó que també plourà en comarques com el Solsonès, el Berguedà, Osona, i fins i tot a l’Ebre.

En general les temperatures es quedaran més curtes que ahir, en indrets com Lleida o Girona seran ben bé 4 o 5 graus menys, però al sud en canvi el termòmetre baixarà ben poc. La tramuntana i el mestral ja han arribat aquest matí a cops de 55 quilòmetres per hora a la Sènia, 48 als afores de Reus o 42 a Figueres, segons dades de la xarxa Meteoclimàtic. Al nord el vent guanyarà força amb el pas de les hores; en canvi el mestral més aviat tendirà a perdre’n.

Demà farà menys sol a les comarques de Girona i de Barcelona, sobretot al matí, divendres predominarà el cel clar i el cap de setmana continua generant alguns dubtes. Hi haurà més sol que núvols, però la nit de dissabte a diumenge, i també diumenge a la tarda, es podrien escapar ruixats a diverses comarques.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats