Societat 15/05/2012

Molt de sol, poca calor i ruixats de tarda al nord

Aquest migdia l'ambient no serà gaire diferent del d'ahir, però entre aquest vespre i demà al matí caldrà una capa més que els últims dies

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Els xàfecs d'ahir a la nit han deixat molta humitat i aquest matí la boira ha estat protagonista a l'entorn de Girona. Les tempestes van acumular fins a 10 litres en alguns punts de la Cerdanya i Osona i el Ripollès, que és on va ploure més. Aquesta tarda es repetiran els xàfecs a les comarques de Girona i al Pirineu, avui probablement seran menys intensos, però tornaran a sorprendre després de dinar a força comarques del nord. En general serà un dia amb pocs núvols i les temperatures al migdia no passaran dels 25 graus. Màniga curta, però amb alguna peça més a mà, sobretot a les comarques de Girona i a la Catalunya Central.

Demà el dia començarà amb molts núvols a les comarques de Barcelona, i tant de matinada com al matí es podran escapar ruixats aïllats en aquest sector. Serà el dia més fresc i poc estiuenc de la setmana i caldrà abrigar-se una mica més, especialment en aquest sector central del país. La tramuntana al matí bufarà fort a l'Empordà i al Rosselló, i el mestral també es deixarà sentir a l'Ebre. Amb el pas de les hores el temps anirà millorant, però a la tarda encara quedaran alguns núvols.

Dijous entrarà una nova massa d'aire càlid i les temperatures faran una pujada de fins a 5 graus. Canvi bastant radical, que acabarà, però, amb ruixats de tarda a Ponent i a les comarques de Tarragona. Entre dijous al vespre i divendres el temps serà molt insegur i els xàfecs de poca estona podran afectar gairebé qualsevol comarca. El cap de setmana s'entreveu amb força clarianes, però amb tempestes de tarda al Pirineu i en algunes comarques interiors.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi, incloent-hi la primera aproximació al temps del cap de setmana.

stats