Societat 01/08/2012

Una tarda de 40 graus

A Vinebre, a la Ribera d'Ebre, avui dimecres s'ha arribat a la temperatura més alta de l'estiu fins ara a Catalunya: 41 graus. La humitat ha fet pujar la sensació de calor fins als 40 graus a força indrets

Miquel Bernis
1 min
Sant Feliu de Guíxols aquest migdia // Enric Navarrete

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'agost comença amb molta força, i aquest dimecres els termòmetres han superat a molts indrets la temperatura que fins ara tenien com a màxima de l'estiu. Els valors més alts han estat:

Vinebre (Ribera d'Ebre) 41 graus

Torroja del Priorat (Priorat) 40

Alcoi (Alcoià) 40

Ontinyent (Vall d'Albaida) 40

Manresa (Bages) 38

Gandesa (Terra Alta) 38

Olot (Garrotxa) 37

Inca (Mallorca) 36

Tàrrega (Urgell) 36

Els 41 graus de Vinebre signifiquen la temperatura més alta d'aquest estiu fins ara a Catalunya. A la costa i al prelitoral l'elevada humitat ha mantingut el termòmetre més a ratlla, però sumant les temperatures d'entre 27 i 30 graus amb humitats d'entre el 50 i el 80 per cent, la temperatura de sensació s'ha situat en molts casos també a l'entorn dels 40 graus.

Aquest dijous el termòmetre ja es quedarà en general dos o tres graus per sota dels valors d'aquest dimecres, i tot i que durant la segona part de la setmana la calor continuarà sent intensa, no es repetiran temperatures extremes com les d'avui.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats