Societat 13/06/2013

Una calorada que no farà estiu: les temperatures tornaran a baixar la setmana que ve

Els termòmetres fregaran els 35 graus a l'interior diumenge, però dimecres que ve ja hauran tornat a recular més de 5 graus

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl termòmetre continua pujant dia a dia, i ahir es van superar els 30 graus per primer cop aquest any a la majoria de capitals de comarca de Ponent, de les Terres de l'Ebre, i fins i tot en en algunes de més pròximes a la costa com Falset, Banyoles i Olot. D'avui a dissabte no hi haurà grans canvis en les temperatures: màximes de més de 30 graus a l'interior i ambient d'estiu en general. Diumenge serà quan els termòmetres tocaran sostre, amb valors encara un parell o tres de graus més alts que els últims dies. Tot fa pensar, però, que la setmana que ve començarà amb més canvis, i que dimecres que ve les temperatures ja hauran baixat més de 5 graus respecte als valors del cap de setmana. És possible que aquest ambient poc càlid que probablement tornarà a instal·lar-se la setmana que ve duri ben bé fins a Sant Joan. Caldrà anar-ho veient els pròxims dies.

Pel què fa a l'estat el cel, el dia ha començat amb alguns núvols baixos a les Terres de l'Ebre, però el matí serà bàsicament assolellat. Aquesta tarda descarregaran ruixats i tronades al Pirineu amb l'arribada d'un front que en general no farà augmentar els núvols però que a última hora podria arribar a deixar algun xàfec curt també a les Terres de l'Ebre. El cap de setmana farà sol pràcticament arreu, i només creixeran nuvolades de tarda al Pirineu i als Ports, que a tot estirar deixaran xàfecs aïllats en alguns àmbits de muntanya. Diumenge, amb l'arribada de la calor més forta es podrien formar algunes boires costaneres. Tot fa pensar que la setmana que ve tornarem a tenir com a mínim una tongada de xàfecs força extensos, que arribaria segurament entre dimecres i dijous.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats