Societat 27/08/2011

Els nous canals redibuixen l'oferta de futbol per televisió

L'era del futbol en pay per view s'ha acabat. Prisa ha posat en marxa Canal + Liga 2 i Abono Fútbol, dues noves vies per seguir els partits que fins ara només eren disponibles en aquest sistema.

Albert Castellví Roca
1 min
El Barça debutarà a la Lliga dilluns a les 21.00 contra el Vila-real. El partit es podrà veure per Gol Televisión i per Canal + Liga.

Barcelona.Un cop aclarit quan començarà la Lliga, és hora de detallar què caldrà fer per seguir-la per televisió. Com ja és habitual, dels deu partits de cada jornada només n'hi haurà un, el del dissabte a les 22.00, que es podrà veure sense pagar, ja sigui a través de La Sexta o d'algunes cadenes autonòmiques, com TV3. Canal + manté l'exclusiva d'un partit per jornada, que passarà a ser el del diumenge a les 20.00.

Els altres vuit partits -que es jugaran en set franges diferents: dissabtes a les 18.00 i 20.00, diumenges a les 12.00, 16.00, 18.00 i 22.00 i dilluns a les 21.00- es podran seguir per diverses vies. Canal + Liga mantindrà l'oferta de tres partits per jornada, però els cinc restants deixaran d'oferir-se en pay per view (PPV) i s'emetran al nou Canal + Liga 2, que es va estrenar la setmana passada i que només podran contractar els que també vegin el seu germà. Això n'abaratirà el cost per a l'espectador, ja que el pack dels dos canals costa 16,95 euros, mentre que cada partit en PPV sortia per gairebé 12 euros.

Gol Televisión també continuarà emetent quatre partits per jornada -els tres de Canal + Liga i un altre-. L'oferta d'aquesta cadena es pot completar amb el canal Abono Fútbol, una nova proposta de Prisa per a les plataformes de cable que emetrà els quatre partits de cada jornada que no ofereixin ni Canal +, ni Gol, ni TV3.

stats