Societat 22/07/2011

Les cantants dominen el cap de setmana musical

El Grec acull avui el flamenc de Niña Pastori. Pels festivals de l'Empordà passaran demà Cyndi Lauper i Ana Belén. I Manel Fuentes obrirà l'Interludi de Calonge amb un tribut a Bruce Springsteen.

Xavier Cervantes
2 min
Les cantants dominen el cap de setmana musical

Barcelona.L'oferta musical estiuenca del país torna a exhibir eclecticisme. Aquesta nit l'arc estilístic va des del blues de B.B. King als Jardins de Cap Roig fins a la música tradicional del Festival Catalunya Celta de Barcelona. I des del recital del tenor Roberto Alagna a Peralada fins al flamenc de Niña Pastori al Grec. Demà també és força heterogeni: la reinvenció blues de Cyndi Lauper a Porta Ferrada; el jazz de Keith Jarrett, Gary Peacock i Jack DeJohnette al Grec; el concert de piano de Katia Michel amb obres de Wagner i Liszt a Peralada, i el nou acte de tribut a Bruce Springsteen de Manel Fuentes, aquest cop per inaugurar el festival Interludi de Calonge.

Perduda la batalla de trobar un fil conductor estilístic, un cop d'ull a les diferents programacions permet veure quines són les grans protagonistes del cap de setmana: les veus femenines. La primera, per ordre d'aparició, és la de la gaditana Niña Pastori, que avui defensarà a Barcelona el repertori de La orilla de mi pelo , un disc que continua buscant un camí entre el flamenc i el pop.

El pop era el camp de treball de Cyndi Lauper, fins que la cantant nord-americana va decidir amarar-se de les arrels del blues. En els concerts de la gira que demà passa pel Festival de la Porta Ferrada, Lauper combina la passió pel primitivisme que ha demostrat al disc Memphis blues -que inclou versions de Robert Johnson i Muddy Waters-, amb el record dels seus èxits pop dels anys 80.

Encara més sorprenent és el gir estilístic d'Ana Belén. La cantant madrilenya serà demà al Festival dels Jardins de Cap Roig acompanyada de la pianista Rosa Torres-Pardo. Hi presentarà l'espectacle Música callada : un recital, dirigit per José Carlos Plaza i amb guió del poeta Luis García Montero, basat en poemes de Cernuda i Alberti, entre d'altres, i amb música de Mompou, Mozart i Chopin. El protagonisme de les solistes es tancarà diumenge a Porta Ferrada amb el concert de la cantant de Chicago Mavis Staples.

Les campanes de Collbató

La proposta més heterodoxa del cap setmana és la del Gong, el festival de noves sonoritats de Collbató. Dissabte s'obrirà amb un concert de campanes que establirà un diàleg sonor entre els campaners Mark Pulido i Pere Giné.

stats