Mobilitat
Societat 26/12/2010

Caos circulatori a l'entorn de la plaça Lesseps

Des de divendres a la tarda no funcionen els semàfors i això provoca tensions entre els vehicles i els vianants. L'ajuntament confia en solucionar-ho avui mateix.

Redacció
1 min
Caos circulatori per Sant Esteve

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Travessera de dalt de Barcelona, a l'alçada de la plaça Lesseps, és un caos circulatori des de fa més de 48 hores. Divendres a mitja tarda els semàfors d'aquella zona van deixar de funcionar i a hores d'ara la normalitat no s'ha restablert. El tram afectat és a les cruïlles entre la Travessera de dalt i Mare de Déu del coll i la mateixa travessera amb el carrer Torrent de l'Olla. Fonts municipals asseguren que aquesta incidència està registrada des de les 21:08 h. de la vigília de Nadal, però confien en solventar-la avui mateix. No es descarta que pugui tractar-se d'una fallada elèctrica, però Fecsa-Endesa encara no ha confirmat que sigui així.

L'única solució que la Guàrdia Urbana ha trobat fins ara és tallar el trànsit de baixada pel carrer Mare de Déu del coll, obligant els cotxes a girar a la dreta, cap a la plaça Lesseps. Els agents van regular el trànsit manualment durant la tarda del mateix dia 24, segons expliquen alguns testimonis, però des d'aquell vespre aquesta regulació és inexistent i així ha estat durant tot el dia de Nadal i Sant Esteve. Només s'hi aprecien aquestes tanques i cons que tallen el pas.

Vianants desorientats

Els vianants que passegen per aquella zona també es troben amb problemes per creuar els carrers, ja que és un espai ample i transitat. Els que més problemes es troben són els turistes, que acostumen a passar per aquella zona per anar cap al Parc Güell, i la gent gran, que per creuar han de caminar més de 200 metres fins a l'alçada del carrer Verdi o Avinguda Vallcarca on sí que funcionen els semàfors.

stats