Societat 06/07/2012

Aquest divendres no es repetiran les tempestes i el cap de setmana hi haurà més sol que núvols

Tant avui com demà hi haurà estones de cel mig ennuvolat, sobretot a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Avui el cel no quedarà del tot net de núvols, però ja no es repetiran les tempestes violentes que ahir van deixar pedres de la grandària d'una pilota de golf a Ponent. Els núvols més compactes aquest matí seran a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre, tot i que amb el pas de les hores tendiran a disminuir i a la tarda hi haurà força més estones de sol en aquests sectors. A la resta, els núvols seran bastant trencants, farà molt de sol i només al Pirineu aquesta tarda descarregaran alguns xàfecs puntuals, sobretot al Pirineu de Lleida. Al migdia les temperatures no pujaran gaire, però la humitat es mantindrà molt elevada, i per tant la sensació de xafogor també serà, com ahir, molt intensa.

El cap de setmana començarà sense gaires coses noves, demà encara hi haurà intervals de núvols a les Terres de l'Ebre, a la Costa Daurada, a Ponent i al Pirineu, i en aquest sentit serà més fàcil trobar el sol més al nord-est. A la tarda descarregaran més tempestes que avui al Pirineu, i algun xàfec podria caure fins i tot a la Noguera, al Segrià o a la Franja. Diumenge els núvols al sud seran més escassos, tot i que el dia encara pugui començar mig ennuvolat en aquest àmbit. En general, el cap de setmana s'acabarà amb sol a tot arreu.

La calor s'intensificarà durant el cap de setmana, no s'arribarà a les temperatures de l'onada de calor de fa pocs dies, però demà els termòmetres faran un salt clar cap amunt d'entre 2 i 4 graus, i aquesta tònica es mantindrà tant diumenge com a l'inici de la setmana que ve. Hi ha possibilitats que al centre de la setmana que ve la calor torni a ser molt intensa, caldrà anar seguint l'evolució dels mapes del temps els pròxims dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats