Societat 24/05/2012

El CGPJ rebutja la dimissió de Carlos Dívar, qüestionat per les despeses dels seus viatges a Marbella

Quatre vocals n'han demanat la dimissió. El president del Consell General del Poder Judicial va carregar prop de 13.000 euros en despeses personals en una vintena de desplaçaments

Efe
2 min

MadridEl president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, continuarà al càrrec, tot i que un grup de vocals de l'organisme n'ha demanat la dimissió per carregar prop de 13.000 euros en despeses personals en una vintena viatges a Marbella. Fonts del CGPJ han informat que la petició només l'han fet una minoria de vocals i que Dívar, que també és president del Tribunal Suprem, continuarà en el càrrec.

El CGPJ ha fet aquest dimecres un ple extraordinari per la crisi provocada pels viatges. S'han presentat dues sol·licituds de renúncia: una subscrita per Margarita Robles, Félix Azón, Carles Cruz i Inmaculada Montalbán, i l'altra per José Manuel Gómez Beníte, el vocal que va desencadenar la crisi denunciant el president davant la Fiscalia.

Les fonts consultades han assenyalat que, en qualsevol cas, es tractava de "peticions deliberatives", que no s'han votat –el ple sí que podia haver reprovat Dívar, però per a això calia un mínim de tretze vocals– i que es dirigeixen directament a "la persona".

En un escrit signat pels quatre primers vocals que han demanat la marxa de Dívar al·legant la "insuficiència" de les seves explicacions, s'afirma que l'actuació del president ha suposat un "trencament" no només per al poder judicial, "sinó també per a tots i cadascun dels homes i dones que serveixen la carrera judicial".

La Fiscalia va arxivar el cas. Tot i això, els vocals creuen que l'exclusió de responsabilitats penals "no eximeix de responsabilitats polítiques" Dívar.

Finalment, les fonts consultades han assenyalat que un altre grup de vocals ha demanat la dimissió de Gómez Benítez, a qui una part del CGPJ acusa de "deslleialtat" per no haver tractat en el si del Consell el que ell pensava que era una actuació irregular de Dívar abans de denunciar-lo davant la Fiscalia.

stats