Societat 01/06/2011

El veredicte del cas Tous, a punt

La magistrada ha convocat les parts per les cinc de la tarda per donar a conèixer si Lluís Corominas és culpable o no d'homicidi

Laia Espín
2 min

BarcelonaA les cinc de la tarda s'ha convocat l'audiència pública del judici del cas Tous per donar a conèixer el veredicte del jurat popular. Se sabrà per tant, si Lluís Corominas és culpable o no. Les acusacions li demanen fins a 11 anys i mig de presó per haver mort un suposat assaltant de la finca del matrimoni de joiers el desembre de 2006. La fiscalia demana set anys i mig. La defensa demana la lliure absolució.

Homicidi o legítima defensa? Aquest argument ha centrat les deliberacions del judici que es va allargar durant quinze dies a l'Audiència de Barcelona.

Durant l'última sessió del judici, el gendre dels Tous va voler concloure ell mateix la part oral del judici fent ús de l'última paraula. "Lamento el que va ocórrer el 9 de desembre de 2006. Mai m'hagués imaginat trobar-me en aquests fets. És un pes que porto a sobre i el portaré tota la vida", va sentenciar Corominas al jurat. Prèviament, la seva defensa va fer el seu al·legat final on li va recordar al jurat que en les tretze sessions de judici oral només havia quedat acreditat que Corominas es va dirigir al cotxe on hi havia els dos ocupants sense saber que hi eren. Va afegir que el seu client va actuar amb por insuperable que el va portar a veure erròniament una pistola i que al sentir-se agredit va defensar-se i va disparar. Aquest fet els porta a al·legar la legítima defensa.

Més de dos dies deliberant

Les nou persones que formen part del jurat han deliberat durant més de dos dies després que la jutgessa els entregués l'objecte del veredicte.

Els membres del jurat no tenen un límit de temps per prendre la decisió de si Lluís Corominas és culpable o no d'un homicidi. Tot i que la llei no estableix un límit màxim de dies per decidir, en general les deliberacions no s'allarguen més de tres dies. Durant el temps que hi destinen els membres del jurat estan incomunicats.

stats