Societat 13/05/2011

El vigilant dels Tous contradiu el gendre i l'excunyat desmenteix el vigilant

Els testimonis del judici es contradiuen en el debat sobre si Lluís Corominas era o no era el cap de seguretat de la família quan va matar a trets un suposat lladre que es trobava en un cotxe estacionat a les immediacions de la finca dels joiers

Laia Espín
2 min

BarcelonaLa jornada del judici del cas Tous s'ha centrat avui amb la declaració del treballador de seguretat que va alertar a l'acusat de la presència dels intrusos. Aquest testimoni ha desmuntat l'estratègia de la defensa. El testimoni ha assegurat que Lluís Corominas era el cap de seguretat de la família Tous i que va ser ell qui li va dir com havia d'actuar en cas que es produís algun incident. El vigilant també s'ha reconegut en una conversa telefònica amb la central dels Mossos, on se sent com els avisa de la presència d'uns lladres al jardí del matrimoni Tous, i després en una altra, amb l'acusat. En aquesta última, li demana que porti una arma. El vigilant ha mantingut davant del jurat que va pensar que els intrusos portaven armes per "l'actitud" que tenien, tot i que ha admès no les va arribar a veure. El testimoni ha declarat que li va dir a Corominas, però l'advertiment no apareix en les converses reproduïdes avui.

En la sessió també ha declarat l'excunyat de Lluís Corominas que ha manifestat que aquest no era el responsable de seguretat de la família i ha explicat al jurat que va ser ell qui va guiar els Mossos d'Esquadra fins a la finca del matrimoni el dia dels fets. Aquesta declaració contradiu el que ha explicat el vigilant i encaixa, però, amb els arguments de la defensa, que presenta Corominas com un participant accidental en els fets.

La primera a declarar, però, ha estat la vídua del suposat membre de la banda de lladres que va matar a trets Lluís Corominas. La víctima era en un cotxe aparcat a prop del xalet dels joiers el 9 de desembre de 2006.

La fiscalia demana per a Corominas una condemna d'11 anys de presó per homicidi. La defensa vol l'absolució, amb l'argument que el gendre dels Tous va actuar en defensa pròpia, ja que li va semblar veure que duien una pistola, segons l'acusat que va declarar ahir en el judici.

stats