Societat 26/05/2011

El gendre dels Tous lamenta el fets i diu que " és un pes que porto a sobre i el portaré tota la vida"

Lluís Corominas ha fet ús del dret a l'última paraula i ha posat punt i final a la part oral del judici

Laia Espín
2 min

BarcelonaEl gendre dels Tous, Lluís Coromonias, que està acusat d'un homicidi, ha volgut concloure ell mateix la part oral del judici fent ús de l'última paraula. "Lamento el que va ocorre el 9 de desembre de 2006. Mai m'hagués imaginat trobar-me en aquests fets. És un pes que porto a sobre i el portaré tota la vida", ha sentenciat Corominas al jurat. Prèviament, la seva defensa ha fet el seu al·legat final on li ha recordat al jurat que en les tretze sessions de judici oral només ha quedat acreditat que Corominas es va dirigir al cotxe on hi havia els dos ocupants sense saber que hi eren. Ha afegit que el seu client va actuar amb por insuperable que el va portar a veure erroniament una pistola i que al sentir-se agredit va defensar-se i va disparar. Aquest fet els porta a al·legar la legítima defensa. L'advocat Carlos Bueren li ha dit al jurat que el nostre dret la contempla per situacions com les que va viure Corominas. "una situació límit, irrepetible, excepcional que el va portar a ser incapaç de racionalitzar per la por perquè temia per la seva vida". Bueren també ha afirmat que no ens trobem en un judici pel dret a matar sinó en un procés judicial sobre un home que va viure un cas particular en una situació extrema". L'advocat també ha reivindicat el dret a defensar-se, a la propietat i a defensar a la mateixa família. En aquesta part, ha afegit el lletrat, Corominas ho va fer bé perquè va protegir la vivenda i els intrusos que hi havien a l'interior de la finca van fugir. Tot i això, Bueren ha afirmat que Corominas "Es va trobar en una situació inesperada i per la por es va equivocar". L'advocat de la defensa ha acabat el seu informe final proclamant " No el castiguin"

Ara, la jutgessa haurà de redactar l'objecte del veredicte per entregar-lo als nou membres del jurat el dilluns de la setmana que ve. Després aquests hauran de decidir si Lluis Corominas, pel qual les acusacions demanen entre 11 anys i mig i 7 de presó per homicidi i la defensa en demana l'absolució, és innocent o culpable.

Els fets jutjats van succeir el 9 de desembre de 2006 quan Lluis Corominas va anar a la finca dels seus sogres al ser avisat d'uns intrusos. Un cop allà va veure un cotxe aparcat on hi havia dos presumptes lladres i va acabar disparant dos trets contra el vehicle. Una de les bales va acabar causant la mort al conductor.

stats