Societat 30/09/2012

El món casteller viu una intensa prèvia del Concurs

Les colles segueixen sumant construccions inèdites a només una setmana de la cita de Tarragona

Efren Garcia
3 min
El quatre de nou amb folre dels Capgrossos de Mataró

Lleida @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El fet casteller no dóna treva. A una setmana del Concurs de Castells de Tarragona, les colles segueixen treballant a fons per superar els seus registres. Un cop més diverses places han vist com les colles superaven els seus registres anuals i, fins i tot, algunes formacions segueixen la projecció positiva de les darreres temporades i han aprofitat per estrenar construccions inèdites. Avui els focus s’han situat sobre la plaça Paeria de Lleida, que ha viscut la millor de les diades que s'han celebrat mai a la capital del Segrià.

Torna la tripleta màgica, torna el pilar

Els Capgrossos de Mataró han completat un gran cap de setmana tot i els entrebancs meteorològics. Dissabte van descarregar el primer pilar de sis de l'any a l'interior del seu local, ja que la diada de festa major del Prat de Llobregat va quedar suspesa per culpa de la pluja. Avui, a la plaça talismà de la Paeria lleidatana, han recuperat la tripleta màgica. Els mataronins no s’apuntaven aquesta tria de castells des de novembre de 2010. Tot i desmuntar el tres folrat en la primera ronda, la diada els ha somrigut i han pogut repetir el gran espadat amb excel·lent resultat.

Lleida celebra la tripleta de vuit

Els Castellers de Lleida han fet realitat la tripleta de castells de vuit la diada de Sant Miquel. Si bé l'objectiu principal passava per descarregar el tres de vuit, la plaça Paeria ha esclatat d'alegria quan la colla bordeus ha descarregat el primer dos de vuit de l'any. Els Castellers de Lleida han sabut superar el repte després de caure en el primer intent de tres de vuit. Tot i els nervis, a la segona l'han fet seu i han encarat un dos folrat que han aconseguit descarregar fins i tot amb certa facilitat.

La Joves segueix sumant castells de nou

La Colla Joves Xiquets de Valls ha plantejat avui una gran diada encarada a preparar les estructures de la propera setmana. Si bé no han arrossegat prou camises per encarar el quatre de nou amb folre, han descarregat sense problemes el tres. El cinc de vuit torna a ser un dels castells estrella dels vallencs, que ja pensen a alçar-lo un pis més. Han tancat la seva actuació descarregant un quatre de vuit amb l'hipotètic tronc del quatre sense folre.

Els Minyons de l'Arboç ja són colla de vuit

La diada de Sant Miquel a Vilafranca del Penedès ha viscut una de les sorpreses de la jornada. Els Minyons de l'Arboç hi han carregat el primer quatre de vuit de la seva història. Els arbocencs ja havien intentat el carro gros sense èxit en tres ocasions; enguany, a la primera l'han aconseguit carregar, i la fita obre noves expectatives de cara al concurs de la setmana vinent.

Una torre de pel·lícula

Al pati de cadires del teatre Cinema Prado Subinense, la Colla Jove Castellers de Sitges va descarregar ahir, a cobert, el primer dos de set de la seva història. Si bé els sitgetans ja han descarregat el quatre de vuit al llarg del seu historial, encara tenien pendent un castell que per la seva dificultat tècnica s'inclou a la gamma de les construccions de vuit pisos. Després de l'intens treball d'assaig dels darrers mesos, la Jove de Sitges va apuntar-se la torre en el primer intent de la temporada.

Tres castells d’una tacada

Els Castellers de Berga segueixen avançant a passos de gegant. Ahir van estrenar tres noves construccions inèdites. Van apuntar-se a la moda de l'estructura del set en descarregar el set de sis i van fer l'aleta per primer cop a les construccions més tècniques, el dos de sis i el pilar de cinc. Amb poc més de dos mesos d'existència, els berguedans ja han explorat quasi la totalitat de la gamma de sis i es presenten com a clars candidats a acabar l'any explorant la gamma de set.

stats