SOCIETAT
Societat 29/02/2012

El vaixell 'Costa Allegra' arribarà a l'illa de Mahé aquesta matinada de dijous

Tres catalans, dos de Vic i un altre de Girona, viatgen a bord del creuer. El vaixell, que ja està sent remolcat, navega a la deriva a les Seychelles. Un helicòpter serveix aliments i telèfons per facilitar els contactes amb els familiars

Ara
1 min
El 'Costa Allegra', remolcat / REUTERS

BarcelonaEl vaixell 'Costa Allegra' arribarà a l'illa de Mahé (Seychelles) aquesta matinada de dijous, al voltant de les 5.30 hores. El portaveu de la capitania de port, el comandant Cosimo Nicastro, ha explicat al canal Skytg24 que els corrents d'aire han fet disminuir la velocitat del creuer, fet que ha retardar l'arribada del vaixell a Mahé, que estava prevista per a les 21.30 hores d'aquest dimecres.

Tres catalans, dos de Vic i un altre de Girona, viatgen a bord del vaixell de la companyia Costa Cruceros que aquest dilluns va quedar a la deriva a 370 quilòmetres al sud-oest de les illes Seychelles, a l'oceà Índic. Segons Televisió de Catalunya, tres dels 15 passatgers espanyols són ciutadans catalans. Tres naus remolquen el creuer des d'aquest dimarts. Les 1.049 persones que són a la nau –636 passatgers i 413 membres de la tripulació– es troben en bon estat de salut.

A banda dels vaixells remolcadors, un helicòpter va contactar ahir amb el creuer per aportar aliments a les persones que són a bord, així com telèfons mòbils per facilitar que puguin parlar amb les seves famílies. A més, per aquest dimecres està previst que un altre helicòpter subministri unes 400 llanternes i pa, malgrat que Costa Cruceros ha comunicat que no escaseja el menjar a bord. També està previst que arribi al vaixell un equip de tècnics enviats per la companyia naviliera, que estudiaran la possibilitat de tornar a activar parcialment els propulsors del vaixell, fet que acceleraria l'arribada a port.

Costa Cruceros ha informat que a l'illa de Mahé hi ha un equip de 14 persones de la companyia que donaran assistència als passatgers del creuer, als quals s'allotjarà a hotels de l'illa mentre s'enllesteixin els preparatius per repatriar-los.

stats