TERRITORI
Societat 24/01/2011

Militants del MoDem, socialistes moderats, anunciaran divendres el seu pas a CDC-Catalunya Nord

La regidora a l'oposició de l'Ajuntament de Perpinyà, Clotilde Ripoull, que ha sonat en les últimes hores en la llista curta d'aspirants a presidir la Casa de la Generalitat de Perpinyà, anunciarà divendres el seu pas dels socialistes moderats del MoDem de François Bayrou a la CDC nord-catalana de Jordi Vera.

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaFonts de la federació nacionalista a Catalunya Nord han assenyalat que divendres al matí serà el moment que Ripoull, amb un grup de militants del MoDem, anunciaran el seu ingrés a CDC. Ripoull es va reunir fa quinze dies a Barcelona amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de CDC-Catalunya Nord, Jordi Vera, i està previst que el 2 de febrer el secretari del govern, Germà Gordó, es reuneixi a Perpinyà amb vells i nous militants per afrontar la nova etapa del partit al nord de les alberes.

Després que Ripoull comuniqués aquest cap de setmana al seu cercle més proper les altes possibilitats de ser elegida com a directora de la Casa de la Generalitat, les interpretacions informatives i les pressions de sectors catalanistes s'han disparat de tal manera que la regidora ha convocat dimecres al vespre una reunió interna de militants i amics. Segons es fa ressò el bloc del periodista Luc Malepeyre, ouillade.eu, Ripoull ha convocat els seus en un sms perquè "d'una manera més ràpida del que estava previst, estic disposada a prendre noves orientacions de les quals m'agradaria discutir amb vosaltres abans. Per fer-ho, us proposo que ens trobem dimecres a les 20.00 hores".

Clotilde Ripoull, que es va presentar a les últimes eleccions municipals a la llista del MoDem amb un pacte electoral amb CDC, ha agafat protagonisme en els últims anys com a dura opositora al PSF de Christian Bourquin i alhora de l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i de l'exalcalde Joan Pau Alduy, històric aliat fins a l'any passat dels governs de Jordi Pujol, sobretot arran de l'afer dels mitjons que el va dur a plegar de l'Ajuntament i engegar una nova etapa com a president de la regió metropolitana de Perpinyà.

stats