20/07/2011

El cava que beu Laporta

2 min

La premsa nacionalista espanyola ha trobat un nou entreteniment: el concepte Espanxa. Consisteix a anar publicant fotos de ciutadans i ciutadanes de l'Estat espanyol (que ho són volgudament o per imperatiu legal) ben dotats, abdominalment parlant. De moment hem fruït amb la imatge de Leire Pajín, dona i socialista, i amb la de Joan Laporta, home i independentista. Ja hi ha apostes sobre la següent instantània. Potser la d'una dona independentista? La d'un homosexual socialista? Una dona homosexual del PP?

Reconeguem, però, que amb el tema Laporta han estat triplement ocurrents. De fet, la hilaritat és tanta que no la supera ni el guionista d'Arévalo després de mirar-se (seguits) 13 capítols de Divines . Ocurrència 1: l'in-su-pe-ra-ble titular de La Razón : " El expresidente del Barça no entra por Laporta ". Juas i rejuas . I el millor és que la foto que permet l'hàbil joc de paraules està feta a la coberta d'un vaixell, lloc on si hi ha alguna cosa són portes. Ocurrència 2: al text es parla de festes amb dones i a la foto hi surt (a part de Laporta) un senyor amb barba... bé, o potser és una dona poc partidària de la depilació làser facial. Ocurrència 3 (i la clau de tot): Laporta veu xampany francès!!! Un independentista!!! És com si una nacionalista espanyola radical com Esperanza Aguirre fos descoberta menjant carn d'olla i no cocidito madrileño !!! L'argument té tanta solidesa que només pot comparar-se a aquell altre que diu: "Els catalans voleu ser independents, oi? Doncs haureu de jugar la Lliga de futbol contra el Nàstic, el Girona, el Lleida i l'Europa..."

Ah, i ocurrència fora de programa: definitivament, a falta d'Arzalluz i de Carod, la Brunete ha adoptat Laporta com a Gran Papu... abdominalment contundent, però Gran Papu.

stats