06/01/2011

Les cavalcades del món TDT

2 min
Una nena amb la carta a la mà espera l'arribada dels Reis d'Orient, a primera hora de la tarda a Barcelona.

BarcelonaCom és una nit de Reis en una TDT que cada cop més veiem a saltirons perquè no sé què coi passa últimament amb el senyal? A dos quarts i mig de set vaig començar a fer zàping. TVE-1 Sant Cugat ja havia connectat amb la plaça Catalunya de Barcelona, on era negra nit. Una presentadora i els Lunnis ens deien que els Reis s'havien perdut i que connectaven amb el port a veure què passava. I al port, oh, miracle!! ...encara era de dia. La màgia dels Reis pot fer que a la plaça Catalunya sigui de nit i al final de la rambla de dia!! Total, que els presentadors situats al port van donar pas al vídeo d'un veler que duia pintades al casc unes grans lletres de la BCN World Race, amb la qual cosa allò va ser un inacabable anunci d'aquesta cursa que, vostè no sé, però ja n'estic fins a les orelles i, a més, no m'interessa gens. L'excusa era que l'anunci... perdó, el veler, havia trobat ses majestats. S'acaba el vídeo i donen pas a un altre vídeo on apareix un paio vestit de patge que parla com el Mohamed Jordi del programa La competència de RAC 1. Ens explica que per arribar a port, els Reis passaran del veler-anunci al pailebot Santa Eulàlia. No passen ni 30 segons i ja veiem el desembarcament (la màgia té aquestes coses). Quan Jordi Hereu pren la paraula (bé, més ben dit, el crit) aprofito que els Reis s'entretenen recollint els timpans del terra per canviar de cadena. Patapam!!, ja sóc a la Cavalcada de Sabadell que ofereix Canal Català Vallés. L'animador és un tal Germán, famós per haver sortit a Gran Hermano . Pren la paraula un rei negre que duu una barba grisa (més màgia). Baltasar demana als nens que deixin als balcons llet amb galetes i aigua (vaja, a la meva època hi deixàvem torrons i licors). De seguida van a plató, on comença una tertúlia de nens que comenten el discurs reial.

Salto a Intereconomia. ¿Deu ser veritat que en aquesta cadena diuen als nens: "Vigileu les joguines que vindran els catalans i us les fotran"? Doncs no. Són a Santillana del Mar. Una reportera entrevista el públic i recomana a un nen... que vagi a veure Bruc !!! (em punxen i no em treuen sang). Al Sant Josep del pessebre vivent li deixa anar perles com: " A ver si se te pega algo del papel " i "¿ No está mal la Virgen Maria, verdad ?".

"En català, no"

Quan van a entrevistar l'alcalde canvio a TV3. Fan la Cavalcada de Tarragona. A una adolescent que és a la Rambla Nova li pregunten: "Què has demanat als Reis?" Resposta: "Una estelada i roba". La pregunta per la noia del costat és: "Saps alguna cançó en català que faci referència als Reis?" Resposta: "En català, no". Era moment de visitar els canals temàtics infantils. Només el Súper 3 feia la Cavalcada en directe. Disney Chanel i Clan TV feien la programació habitual. A Telecinco, també. Cap a 2/4 de 8 del vespre Paz Padilla li deia a una tal Nova (amb aspecte de senyora que es passa el dia asseguda en una cadira de plàstic al voral d'una carretera): " Tú ahora eres toda una mujer pero naciste siendo un niño ". El que li deia, una nit màgica.

stats