Societat 05/01/2012

Els Reis arriben amb vent i sense pluja

Meteocat alerta de ratxes de fins a 100 km/h a l'Ebre i en punts alts del Pirineu i de l'altiplà central

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Tot i els núvols espessos d'aquest matí en algunes comarques, Ses Majestats els Reis d'Orient evitaran un any més la pluja, però es trobaran amb un altre element força molest: el vent. Amb el pas de les hores anirà guanyant força d'entre ponent i mestral, i Meteocat adverteix que pot arribar a bufar amb cops de fins a 100 km/h a les comarques centrals, al Pirineu i especialment a les Terres de l'Ebre. El vent, això sí, serà més fort a la nit que a la tarda. Durant el matí els núvols enterboliran força el sol sobretot a la meitat est, però no deixaran pluja. A la tarda farà més sol i només al Pirineu el pas d'un front farà caure algunes gotes durant la nit, en general, poques; només a la Vall d'Aran hi plourà amb més ganes i la cota de neu no baixarà dels 2.000 metres. Les temperatures seran altes, moltes entre els 10 i els 15 graus a mitja tarda. El vent, però, farà que no s'hagi de fer gaire cas al termòmetre, i caldrà abrigar la canalla per sortir a rebre els Reis.

Demà, dia de Reis, farà més sol, però al matí encara plourà i nevarà al vessant nord del Pirineu, sobretot a la Vall d'Aran i al nord del Pallars. El vent continuarà deixant-se sentir i mantindrà les temperatures molt altes. Al migdia molts termòmetres superaran els 15 graus i s'arribarà fins als 20 a les Terres de l'Ebre.

El cap de setmana serà menys ventós i encara més clar. Cel pràcticament sense núvols, però això sí, amb boires que tornaran a fer acte de presència a les comarques interiors i que a partir de dilluns tornaran a ser persistents. Res fa pensar en canvis de cara a la setmana que ve.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats