Societat 04/11/2011

Els Mossos multen un genet per 'conduir' begut una euga

Un veí de Camprodon tornava amb cavall de la fira d'Espinavell. La policia l'ha multat amb 500 euros per superar la taxa que preveu la llei per als conductors

Ara
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han multat amb 500 euros un genet perquè muntava una euga estant begut. La policia va fer bufar l'home, que tornava de la fira d'Espinavell, i va superar la taxa de 0,25 mil·ligrams que marca la llei. Segons recull El Punt-Avui, els fets van ocórrer el 31 d'octubre, i l'home feia més de trenta anys que muntava a cavall. Cristian, el genet, tornava amb la seva euga Lluna per la carretera de Molló a Camprodon. En trobar-se amb el control d'alcoholèmia, va admetre als Mossos que havia begut unes cerveses a la fira, i la policia el va fer bufar.

Els agents van indicar, a la multa, que la matrícula del cotxe era "cavall", de marca "Lluna" i de model "negre". En l'apartat d'observacions un dels mossos va afegir que "el senyor que anava sobre el cavall circulava per la C-38" i que, per tant, "és conductor". Tot i això, experts en matèria legal apunten que un animal no pot estar inclòs en la categoria de vehicle perquè no és un aparell de funcionament mecànic. En aquesta línia, Cristian no podria ser multat pel reglament.

Tot i ser un fet excepcional, no és l'únic que ocorre en aquestes circumstàncies. El 2002 un poni, de nom Apache, va ser arrestat a Olot perquè els participants d'un comiat de solter se l'emportaven pels bars. La policia va treure sang a l'animal -com a prova d'alcoholèmia-, i en veure que no superava la taxa fixada, el van alliberar.

stats