Societat 05/03/2013

Les cinc noves línies de bus que Barcelona estrenarà a la tardor

La nova xarxa sumarà al novembre tres traçats horitzontals i dos de verticals i assolirà les deu línies en funcionament

Maria Ortega
1 min
Noves línies de bus

BARCELONALa nova xarxa de bus de Barcelona estrenarà, al novembre, cinc noves línies: tres de verticals i dues d'horitzontals. La línia H8 connectarà Collblanc i la Maquinista seguint la referència de l'actual línia número 15. L'H10 anirà de Collblanc a la Pau i substituirà les actuals 43 i 44. L'H16 naixerà al Paral·lel i morirà a Diagonal Mar i serà el punt on desembocaran el conjunt de línies verticals de la xarxa.

Pel que fa als eixos verticals, s'estrenarà la V3 entre Zona Franca i Sarrià (substitueix la 72) i la V17 entre el Port Vell i el Carmel (substitueix la 28). Amb la suma d'aquests cinc nou traçats, la malla doblarà els actuals i arribarà als 10. L'objectiu plantejat és acabar traçant una xarxa de 28 línies que permeti arribar en autobús a bona part de punts de la ciutat en 40 minuts.

La fita és assolir una freqüència de pas d'entre cinc i vuit minuts. Actualment, els autobusos de les cinc línies en funcionament circulen en intervals d'entre sis i nou minuts, i l'objectiu de l'Ajuntament és millorar aquest temps, sobretot a través de canvis en el sistema de semàfors que permetin millorar la velocitat comercial dels autobusos.

stats