Societat 24/07/2011

El cine que ve: 3D, vampirs i Gollums

P.p.
3 min
El cine que ve: 3D, vampirs i Gollums

L'oferta cinematogràfica per als pròxims mesos no només abundarà en superherois i noves edicions de títols que ja havíem escoltat els anys seixanta i setanta. Si hem de jutjar per algunes de les pel·lícules presentades a la fira Comic-Con aquest any, hi ha més elements que les noves estrenes tindran en comú: ens haurem de posar les ulleres per veure-hi en 3D; no necessàriament veurem les faccions reals dels actors que interpreten un paper, i els vampirs continuaran sent l'ésser sobrenatural més popular, malgrat que els zombis els estan enxampant.

'Les aventures de...' Spielberg

El format que es va popularitzar amb Avatar continuarà sent l'aposta de Hollywood a l'hora d'exhibir alguns dels títols més ambiciosos, tot i que els que hi estan treballant asseguren que les històries, i no les tècniques, són les que ens haurien de preocupar.

Així ho va fer Steven Spielberg durant la roda de premsa per parlar del seu treball com a director a Les aventures de Tintín: El secret de l'unicorn , que a Catalunya s'estrenarà el 28 d'octubre. "Jo crec que un cop hagin passat els cinc primers minuts d'aquesta pel·lícula tothom se n'adonarà que el mitjà no és el missatge. Ho són els personatges i la història. Com amb qualsevol pel·lícula, t'oblidaràs de si és en 3D o en pantalla panoràmica. Si una pel·lícula no funciona, aleshores comences a veure quins són els ingredients que hi han contribuït. Si funciona, la manera com s'ha fet no et preocupa", va dir el pare d'ET.

A Marc Webb -el nou director de la quarta entrega de The Amazing Spiderman , que s'estrenarà el ju liol del 2012- el format li ha permès connectar el seu protagonista amb l'espectador d'una manera única gràcies a la càmera subjectiva. "Com que estem filmant en 3D volia concebre certes coses molt específicament. Hem experimentat amb la idea de generar aquest punt de vista perquè l'espectador senti el mateix que Spiderman sent quan salta d'un edifici a l'altre", va prometre el successor de Sam Raimi al capdavant de la franquícia.

I no s'acaben aquí els directors conversos. Ridley Scott va afirmar també durant la convenció que després de la seva experiència a Prometheus no tornarà a treballar mai més sense 3D. Veurem el resultat d'aquesta semipreqüela d' Alien el juny de l'any que ve.

La tècnica d''El senyor dels anells'

Tintín s'apunta a la tendència doble d'haver estat realitzada completament en captura de moviment -la tècnica popularitzada per Peter Jackson amb el personatge de Gollum a El senyor dels anells .

Jackson, precisament un dels productors de Tintín , va voler aclarir a la Comic-Con que la captura de moviment no és un gènere, sinó que simplement és una tècnica, que aquí han volgut barrejar amb l'animació a l'hora de generar els personatges de la pel·lícula. I és que els actors a Tintín no hi han posat únicament la veu. Malgrat que les seves cares reals no s'arriben a veure al film, les seves interpretacions corporals i facials han quedat registrades amb els vestits de captura de moviment que duien durant el rodatge i després han estat incorporades a l'animació de la pel·lícula.

"Sempre he pensat que els vestits que porten els actors, el maquillatge, les perruques..., els donen un sentit de l'ambient i l'entorn, però al final tot acaba sent una qüestió de mirar-se als ulls els uns als altres. Aquí és on tenen lloc la comèdia o el drama", va explicar Spielberg. "Malgrat que els nostres actors duguessin posats vestits de captura de moviment, un casc amb una càmera al cap i punts a la cara, un cop s'ha vien rigut els uns dels altres durant deu minuts no deixaven de ser actors. Aquest és el secret de la bona interpretació: imaginació".

Andy Serkis, que va donar vida a Gollum, també va voler deixar clar el seu parer aprofitant la promoció de la nova El origen del Planeta de los Simios -a casa nostra s'estrenarà el 5 d'agost-, en què l'actor interpreta un simi que liderarà una revolució dels de la seva espècie contra els humans. "Un vestit de captura de moviment és una cosa molt alliberadora. L'alternativa hauria estat dur un vestit de pèl i capes i capes de pròtesis de maquillatge a la cara, com els actors a les pel·lícules originals. Per mi allò és molt més restrictiu. En canvi, la captura de moviment permet interpretar sense atabalar-te", va explicar

Els vampirs guanyen la batalla

Pel que fa als vampirs, a la Comic-Con hem pogut veure Colin Farrell interpretant-ne un de força sexi al remake de la pel·lícula de terror Fright night . Kate Beckinsale també va parlar de la seva també sexi vampira Selene a Underworld: Awakening. Però, sens dubte, els més populars continuen sent els de la saga de Crepuscle . La conversa a la Comic-Con sobre la quarta entrega, Amanecer , que els fans catalans podran veure a partir del 18 de novembre, ha quedat reduïda gairebé a un dels moments més esperats per als incondicionals: la boda del vampir Edward amb la mortal Bella.

stats