Societat 16/09/2012

Una cinquantena de persones visiten cada dia el centre barceloní

Laura Díaz-roig
2 min
Dependències amb material audiovisual que la cienciologia té a la seu de Barcelona.

BARCELONAA Catalunya la cienciologia té uns 4.000 seguidors, tot i que podrien ser més si es té en compte que algunes persones només mantenen contacte amb l'Església durant un període o en moments puntuals. "Alguns vénen per rebre assessorament espiritual puntualment, a buscar ajuda per a una situació concreta", explica Iván Arjona, que és el president de la confessió a tot Espanya i supervisa tant la seu de Madrid com la de Barcelona. El centre, situat al carrer Dos de Maig de la capital catalana, és més petit que el de Madrid, però cada dia rep entre 50 i 70 persones, que hi van per estudiar, llegir o veure conferències. El perfil és heterogeni, diu Arjona, però els més assidus són persones d'entre 18 i 45 anys.

Des de fa dos anys busquen una nova seu per fer front a la demanda però de moment no es volen precipitar. "Busquem un local cèntric perquè som una religió nova i ens hem de donar a conèixer a la gent, tenim aspiracions de seguir creixent. Volem que se'ns vegi i que la gent ens tingui a mà", diu Arjona. El centre -on treballen unes 30 persones- està obert 12 hores al dia, cada dia de l'any, i disposa d'una biblioteca, una acadèmia, sales de projeccions i petites sales on hi ha les màquines de corrents. La gent pot anar allà a estudiar els cursos que compra -alguns es poden fer des de casa- i, segons Arjona, cadascú "ajuda" la cienciologia com considera. "Hi ha gent amb molts recursos que gasta més diners en cursos, però també hi ha gent que només compra dos llibres en tres anys", assegura.

Cap contacte amb la Generalitat

Des de la direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat asseguren que no estan en contacte amb la cienciologia, però recorden que cap religió -a l'estat espanyol la cienciologia està registrada com a confessió, a diferència d'altres països europeus on es considera una secta- té l'obligació de mantenir relació amb l'Administració.

stats