Societat 10/01/2012

Els cirurgians recomanen l'extracció preventiva dels implants PIP

Sanitat assegura que donarà assistència a les dones que es van posar els implants en clíniques que han tancat

Efe
1 min

MadridLes associacions espanyoles de cirurgians plàstics SECPRE i Aecep consideren recomanable que les dones amb pròtesis mamàries PIP analitzin conjuntament amb aquests professionals la retirada o substitució dels implants amb caràcter preventiu i sense urgència, pels seus "importants defectes de fabricació".

La Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) i l'Associació Espanyola de Cirurgia Plàstica (Aecep) han difós un comunicat en què destaquen que, a dia d'avui, no hi ha proves que relacionin els implants mamaris Poly Implant Prothèse (PIP) amb el desenvolupament de tumors.

No obstant això, admeten que poden sorgir complicacions de tipus inflamatori per la ruptura dels implants, i adverteixen que l'evidència o la sospita de trencament de l'implant ha de significar "una extracció immediata".

Extreure o reimplantar?

Per tal d'ajudar les portadores d'implants PIP que es trobin desateses, la SECPRE està treballant per oferir la seva xarxa de cirurgians de forma individualitzada a aquelles dones que ho necessitin. Aquesta organització ha arribat a un acord amb els fabricants més importants perquè es facilitin implants nous, de màxima qualitat i amb el mínim cost, a les pacients que necessiten el recanvi de les pròtesis PIP.

El ministeri de Sanitat es compromet a donar assistència

stats