Societat 10/03/2012

Un buc cisterna sense càrrega encalla al davant de les costes d'Itàlia

Els forts vents i la força del mar han provocat un error en la ruta del vaixell. No s'han produït danys personals ni mediambientals

Efe
1 min

RomaUn buc cisterna ha encallat aquest dissabte al davant de les costes de Santa Panagia, al nord-oest de la localitat italiana de Siracusa, a l'illa de Sicília, sense haver provocats danys personesls no mediambientals.

Segons la Capitania del Port, l'accident del vaixell "Gelso M", de bandera italiana i amb més d'11.000 tones de pes, es va produir prop de les 8 del matí.

La primera hipòtesi amb la qual treballen les autoritat italianes per esclarir els fets és que un error en la ruta del vaixell, que es dirigia cap a la localitat veïna d'Augusta, hagi fet que s'acostés a la massa ala costa degut a les condicions de la mar, amb un vent de 40 nusos i un mar de força 8.

A bord de la nau, preparada pel transport de productes químics per mar, hi viatjaven 19 tripulants, que van ser traslladats a terra sans i a estalvi en diversos helicòpters dels serveis de rescat italians.

En un comunicat, l'organització de defensa del medi ambient Greenpeace va lamentar que "només per una casualitat" hagi evitat que s'hagi produït un nou desastre mediambiental a prop d'una zona marina protegida.

stats