Societat 29/02/2012

Les ciutats amenacen la infància

Unicef denuncia que les desigualtats, la pobresa i les privacions creixen entre els nens i adolescents a mesura que creix la població urbana. L’organització demana polítiques per frenar-les

Thaïs Gutiérrez
1 min
Les ciutats amenacen  la infància

BarcelonaMés de la meitat de la població mundial viu en ciutats i entre ells hi ha més de 1.000 milions d’infants, amenaçats per la pobresa i les desigualtats que es donen a les zones urbanes, segons denuncia l’informe l’Estat Mundial de la Infància 2012 presentat per Unicef ahir. Aquesta organització de Nacions Unides destaca que l’entorn urbà pot provocar situacions de pobresa i exclusió tot i que, teòricament comporta tenir a prop serveis bàsics com aigua, electricitat, escoles o serveis sanitaris.

"Tenim una imatge de la pobresa molt lligada al món rural", deia Maria Truñó, responsable de polítiques de la infància d'Unicef a Catalunya destacant que aquest informe "ho desmenteix perquè posa de relleu totes les situacions de pobresa i desigualtat que els infants viuen a les ciutats i que queden amagades al darrera de xifres enganyoses".

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats