Societat
Societat 29/11/2011

Arranca a Barcelona el primer congrés europeu sobre les ciutats intel·ligents

L''Smart City Expo' estarà instal·lada al recinte firal de Gran Via des d'aquest dimarts i fins el divendres. Experts mundials debatran sobre el desenvolupament d'una nova indústria al voltant de les ciutats intel·ligents

Ara
2 min
La ciutat de Masdar, a Abu Dhabi, és un exemple de smart city sorgida del no-res.

BarcelonaAquest dimarts arranca a Barcelona el primer congrés europeu sobre les ciutats intel·ligents. Fira de Barcelona acull des d'avui i fins el divendres l' Smart City Expo, amb l'ull posat en la nova indústria emergent al voltant d'aquest nou model de ciutat. La seu del congrés no és casual, però. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat en diverses ocasions la seva intenció de situar la capital catalana com a “referent mundial de les smart cities”. Ho va tornar a fer divendres passat, en el marc d'una taula rodona sobre Innovació Urbana en el desè Congrés Mundial de Metropolis.

L'alerta sobre el canvi climàtic i la sensibilització, cada cop més generalitzada, sobre l'ús de les energies renovables són dos dels aspectes que posen damunt la taula el debat sobre les ciutats intel·ligents. Però no només això. També la voluntat de fer la vida més fàcil al més del 50% de la població mundial que viuen en àres urbanes. I és que una de les mesures que presenten ciutats que ja lideren projectes d'smart city, com la de Masdar (Abu Dhabi), és l'ús de sensors als carrers que avisen als conductors dels aparcaments lliures, per evitar-los donar voltes inútilment per la ciutat.

El congrés mundial per abordar el tema, instal·lat des d'aquest dimarts al recinte firal de Gran Via, comptarà amb la participació dels principals experts mundials en la matèria i amb representants de 40 ciutats, que debatran, principalment, sobre el desenvolupament d'una nova indústria relacionada amb les ciutats intel·ligents.

stats