NOU MODEL DE SALUT
Societat 08/06/2011

Les clíniques privades declaren la guerra a la llei òmnibus

La patronal de la sanitat privada demana al president Mas que retiri la modificació de la llei que permetrà fer activitat privada en els centres públics

Lara Bonilla
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), que aplega a 135 centres privats del sector salut, lliurarà divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, un manifest per demanar la retirada de la modificació de la llei de l'ICS que obre la porta a que els centres públics –vuit grans hospitals catalans i el 80% dels centres d'atenció primària– puguin realitzar activitat privada. La patronal qualifica de "competència deslleial" el fet que els centres públics i concertats puguin fer activitat privada i ha posat com a exemple l'Hospital Clínic, que atén pacients privats a través de Barnaclínic.

El director d'ACES, Lluís Monset, ha qualificat de "gran immoralitat" pràctiques com la de l'Hospital Clínic. Segons Monset, al Clínic es produeix un "transvasament" continu de les llistes d'espera. És a dir, que s'ofereix als pacients la possibilitat d'operar-se per la via privada sense necessitat d'haver d'esperar-se. Altres centres concertats com l'Hospital de Granollers, l'Hospital de Vic o l'Hospital Mútua de Terrassa també fan activitat privada als seus centres.

stats