Societat 31/10/2012

El col·lapse al metro indigna els usuaris

L'estació de La Sagrera s'erigeix com un dels grans punts d'aglomeracions i la Guàrdia Urbana hi ha de garantir la seguretat, però el caos s'ha repetit en nombrosos punts de la xarxa

Maria Ortega
2 min
Vagons de metro plens de gom a gom, aquest dimecres. / CÈLIA ATSET

Barcelona'Vergonya'. Aquesta ha estat la paraula més repetida aquest matí de dimecres entre els usuaris del metro. La convocatòria de vaga ha provocat el col·lapse d'estacions com La Sagrera, que ha requerit la presència de la Guàrdia Urbana.

Per seguretat, es restringia l'accés a les andanes, fet que s'ha traduït en grans aglomeracions al vestíbul i alguna escena de tensió. Molts usuaris optaven, en aquest punt, per agafar el tren a l'estació de Sant Andreu i es trobaven que, a causa de la vaga, Rodalies també acumulava retards. Viatjaven, aixo sí, més amples.

El col·lapse al metro s'ha repetit en diversos punts de la xarxa, com ara a les estacions de Sagrada Família o Verdaguer. Durant tot el dia han circulat un terç dels metros i s'han fixat els mateixos serveis mínims per a Rodalies. La paciència d'alguns usuaris se situa avui, vigília de pont, una mica més a prop del límit.

TMB ha informat que els serveis mínims del metro s'han complert durant tot el dia, i que a la tarda també hi ha hagut restriccions de l'accés a les andanes a l'estació de Diagonal. La companyia ha admès que els vagons no podien absorbir la gent que intentava accedir-hi.

Trànsit dens a primera hora

La jornada de vaga a metro i Rodalies, sumada a la pluja, ha fet que el trànsit fos especialment dens a les entrades i sortides de Barcelona a primera hora del matí. La vaga de Rodalies ha afectat les línies R1, R8, R2 sud, R4, R7, R3 i R2 nord, però la circulació de trens ha seguit els serveis mínims decretats, segons la companyia. Dues avaries, però, han complicat la circulació de trens.

La companyia ha informat que hi ha hagut una fallada de tensió elèctrica entre les estacions de Sants i El Clot, des de les 06.15 h i fins a les 06.45 h, que ha deixat tres trens aturats, un de la R1, un de la R2 i un de la R11. A aquesta avaria s'hi ha afegit un tren de la R1 que ha tingut problemes per tornar a reiniciar la marxa. Tot plegat fa que alguns trens acumulin retards puntuals a la R2 i la R11, i que a la R1 els retards siguin de trenta minuts en tots els combois.

stats