Societat 17/06/2012

Èxit de les colles barcelonines

Tres de les formacions de Barcelona han estrenat construccions que mai abans havien descarregat

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa fan un tres de nou / MANOLO GARCIA

BarcelonaLes colles barcelonines brillen el cap de setmana previ a Sant Joan. Tres de les formacions de Barcelona han estrenat construccions que fins ara no havien descarregat. L'impressionant nivell dels Castellers de Vilafranca, a més, ha servit per inaugurar la cinquantena plaça de nou.

Els Castellers de Barcelona s'enfolren

El diumenge 18 de març els Castellers de Barcelona van posar la primera pedra a una gran temporada descarregant el primer quatre de vuit de l'any. Aquest diumenge, a la plaça de Sant Jaume, n'han descarregat el desè, però el més important és que han fet una passa endavant segellant el primer dos de vuit folrat. A meitats del mes de juny, el calendari els planteja nombroses oportunitats per repetir o superar aquesta fita i això ha fet que Raimon Cervera, l'speaker de les grans diades barcelonines, acabés l'actuació demanant als barcelonins castells de nou per la diada de la Mercè.

La Sagrada Família s'alça per sota

Seguint la progressió positiva iniciada a principis del 2011, els Castellers de la Sagrada Família segueixen sumant èxits. Aquest diumenge han estrenat el tres de set aixecat per sota, un dels castells més complicats de la gamma alta de set i l'han acompanyat del cinc de set i del quatre amb agulla. Amb aquests tres castells, els barcelonins han completant la millor tripleta de la seva història, un títol que han superat sovint en els últims dos anys.

Gràcia s'apunta a la moda del set

Els Castellers de la Vila de Gràcia han aparcat el tres de vuit per estrenar una construcció que mai s'havien plantejat: el set de set. Els de la camisa blava s'han sumat aquest cap de setmana a la febre del set, un castell que ha arrelat amb força al món casteller en els darrers mesos i que amplia així el ventall de formacions com la gracienca.

Molins de Rei esdevé la cinquantena plaça de nou

Els Castellers de Vilafranca marquen el ritme al capdavant del món casteller. Després de convertir la setmana passada la plaça de Fèlix Figueras i Aragay d'Olesa de Montserrat en plaça de nou, segueixen conquerint el Baix Llobregat. A Molins de Rei, han descarregat tant el tres com el quatre de nou, el primer que fan enguany, pujant així el nombre d'indrets que han viscut els castells de nou pisos fins a la cinquanta.

stats